Kako začiniti meso ispod kožice peradi

Bez obzira na to da li ste ljubitelj hrskave kožice peradi ili ne, sigurni smo da vam prija i posebno začinjeno meso koje se nalazi ispod.

Da biste začinili meso ispod kože, prstima nježno razdvojite kožicu od mesa, pazeći da ju ne odvojite na svim krajevima.

Kombinaciju, vama omiljenih začina prstima utrljajte u meso i nastavite pripremati meso dalje po želji.

Ako pečete pile, začinsku mješavinu možete napraviti miješanjem malo mljevenog bijelog luka, limunove kore, timijana, soli i bibera ili drugu mješavinu koja podrazumijeva kim, mljeveni luk, čili, limunov sok, sol i biber.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*