Kako zadržati finu boju povrća pri kuhanju

Zeleno povrće kao što je brokula, blitva, grašak ili špinat svoju lijepu boju će zadržati ukoliko obratite pažnju na način i vrijeme kuhanja ovih namirnica.

Povrće stavite u ključalu vodu koju ste prethodno posolili.

Kuhajte nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi, u nepoklopljenoj posudi.

Kada se skuha, procijedite ga i dalje pripremajte po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*