Kako zamijeniti čokoladu za kuhanje kakaom

Recepti za čokoladne kolačiće uglavnom zahtijevaju čokoladu za kuhanje koja se mora pažljivo istopiti prije nego se iskoristi u receptu. Ako u trenutku kada pravite ovakvu vrstu poslastice u vašoj kuhinji nemate čokoladu, a imate kakao, ne morate brinuti. Ovaj sastojak možete iskoristiti kao zamjenu, a u nastavku saznajte i kako.

Istopite maslac na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje.

Dodajte kakao i miješajte dok ne dobijete glatku masu.

Koristite 3 kašike kakaa i i jednu kašiku maslaca na 30 gr čokolade za kuhanje.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*