Kako zamijeniti mljeveni đumbir svježim

Kuhari obično stavljaju đumbir u peciva, krompir i umake, s ciljem poboljšanja okusa i arome jela. Mljeveni đumbir u odnosu na svježi, ima jači okus i trebate biti oprezni kada pri kuhanju jednu vrstu zamjenjujete drugom.

Kada kuhate, potrebno je da znate tačnu količinu mljevenog đumbira potrebnog u receptu, jer ćete na taj način znati kojom ćete količinom svježeg đumbira zamijeniti mljeveni.

Ogulite svježi đumbir i isperite pod hladnom, tekućom vodom, a zatim ga narendajte.

Omjer je 1/8: 1, odnosno 1/8 kašikice mljevenog đumbira zamijenite jednom kašikom svježeg.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*