Kako zamrznuti breskve

Ukoliko ih zamrznete na pravi način, breskve možete tokom cijele godine koristiti kao dodatak različitim desertima. Uz savjete u nastavku, sigurno nećete pogriješiti.

Potopite breskve u ključalu vodu.

Nakon 1 minute ih izvadite iz vode i kratko zadržite u ledeno hladnoj vodi.

Ogulite ih, izrežite na kriške i poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Prekrijte ih plastičnom folijom i ostavite u zamrzivač da odstoje oko 2 h.

Nakon što odstoje 2 h, prebacite breskve u plastične vrećice, čvrsto ih zavorite i ostavite u zamrzivač.

Ovako pripremljene breskve u zamrzivaču mogu stajati do godinu dana.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*