Breskve, šljive i marelice su vrste koštunjavog voća koje zamrznuto može stajati i više od godinu dana u vašem zamrzivaču. Plodovi zadržavaju svoju aromu, ali tekstura postaje mekša tokom procesa zamrzavanja. Odaberite potpuno zrelo, čvrsto voće bez vidljivih mrlji kako biste osigurali najbolji okus i kvalitetu. Iskoristite smrznuto voće kao preljev za kolače, sastojak za umake i peciva.

U ključalu vodu stavite koštunjavo voće i zadržite 50-60 sekundi.

Kašikom izvadite voće, pa potopite u ledenu vodu.

Zadržite 1 minut u toj vodi.

Ogulite koru voća, pa svako izrežite na željene oblike.

U pola čaše vode stavite 3 kašike limuna, pa svaku krišku potopite u ovu vodu.

Limunov sok će spriječiti da voće izgubi boju.

Stavite kriške voća u plastične vrećice, čvrsto ih zatvorite, pa ostavite u zamrzivač

Pri odmrzavanju ostavite voće da prenoći u frižideru nakon čega ga možete iskoristiti po želji.