Karfiol kao sos

Jeste li znali da karfiol možete pretvoriti u kašu i iskoristiti ga kao sos ili gusto vrhnje? Da, dobro ste pročitali.

Za blažu verziju bešamel ili alfredo sosa skuhajte karfiol na pari i izmiksajte u blenderu sa drugim sastojcima za sos.

Rezultat će biti sos bogatog okusa, za kojeg niko ne bi mogao ni pretpostaviti da je od karfiola.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*