Tacos je meksička vrsta sendviča koji se sastoji od tortilje punjene mesom, povrćem, sirom i umakom. Većina tacosa podrazumijeva tortilje od prženog kukuruza, ali mekane i tortilje od brašna su također dobar izbor. Iako se tacos najčešće poslužuje i jede sam, bez dodataka, nerijetka je i pojava da se uz ovo jelo servira i neki blagi prilog, pa u nastavku saznajte koje vrste namirnica mogu doći u obzir.

Grah i riža

Ovo su dva priloga koja će upotpuniti nutritivnu vrijednost tacos obroka. Skuhajte grah, zgnječite i pomiješajte sa kiselim vrhnjem kako biste dobili neobični, hranjivi dodatak tacosu.

Kada je u pitanju riža, skuhajte ju i pomiješajte sa malo salsa umaka.

Skuhanu rižu sa salsom ostavite da krčka u šerpi sa mješavinom paradajza, bijelog luka, peršuna i ljute papričice, pa poslužite uz tacos sendvič.

Voćna salata

Osvježavajuća voćna salata pomoći će vam da „ohladite“ jezik nakon što pojedete začinjeni tacos. Pomiješajte voće po vašoj želji kako biste napravili salatu i uklopili u ovaj obrok.

Povrće

Rasporedite narezanu mrkvu, štapiće celera, krastavce, cherry paradajz i paprike na tanjir sa tacos sendvičem. Po želji možete dodati malo sosa kao što je salsa ili kiselo vrhnje.