Čokoladne jagode su osvježavajuća i ukusna delicija koju možete jednostavno napraviti potapanjem jagoda u istopljenu čokoladu i ostavljanjem da se takve ohlade. Zavisno od vašeg ukusa, jagode možete potopiti u različite vrste čokolade, pa u nastavku saznajte i u koje.

Mliječna čokolada

Mliječna čokolada je najprepoznatljivija na tržištu. Napravljen je od kakaa, šećera i mlijeka, tečnog ili u prahu. Različiti proizvođači koriste i različite vrste mlijeka. Mliječna čokolada je najslađa od svih vrsta na tržištu i okus kakaa nije baš toliko izražen. Za čokoladne jagode koristite mliječnu čokoladu koja nije preslatka kako biste postigli najbolji okus.

Crna čokolada

Crna čokolada je vrsta čokolade napravljenaje bez dodatka mliječnih materija. Ona sadrži masti, šećer i različite stepene kakaa. Raspon kakaa može biti od 30%, što daje slađi okus, do 99%, što rezultira izuzetno tamnom čokoladom. Skuplje su one vrste čokolade koje u sebi imaju više kakaa. Crna čokolada ima mnogo bogatiji i nešto više gorak okus od mliječne.

Poluslatka čokolada

Poluslatka čokolada je vrsta tamne čokolade, ali s upola manje šećera, pa je okus kakaa izraženiji. Obično se koristi za kuhanje.

Bijela čokolada

Bijela čokolada je slatkiš napravljen od šećera, mlijeka i masti – obično kakao maslaca. Okus bijele čokolade je više mliječni i blaži od okusa bilo koje druge vrste, pa u kombinaciji s ovom čokoladom okus jagoda bi dominirao u odnosu na druge, gdje je ipak u fokusu čokolada.