Najbolji način čuvanja pripremljenog tijesta

Mnoge osobe smatraju da tijesto koje se ne iskoristi istog dana može ugroziti okus i teksturu peciva koje se priprema, ali ako ga čuvate na pravi način, tijesto neće izgubiti na svojoj kvaliteti.

Stavite čistu krpu u jednu zdjelu, a zatim na krpu stavite i tijesto, jer ćete na taj način spriječiti da se tijesto lijepi za zdjelu.

Prekrijte tijesto drugom čistom krpom.

Stavite prekriveno tijesto u frižider. Ostavljanje tijesta na sobnoj temperaturi da prenoći, može uzrokovati da kvasac opada, a tijesto napravljeno s kvarljivim namirnicama, kao što su jaja i maslac, mora se čuvati u frižideru kako bi se izbjeglo njihovo kvarenje.

Izvadite tijesto iz frižidera i ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi prije nego nastavite sa njegovom upotrebom slijedeći uputstvo u receptu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*