Kada pripremate krompir-salatu veoma je važno koju vrstu krompira koristite, ali i druge sastojke koji su dobri u kombinaciji s tim povrćem.

Najbolje je da koristite mladi krompir, manje veličine.

Operite ga i neoguljen stavite u šerpu s hladnom vodom.

Dodajte kašikicu soli i poklopite šerpu.

Nakon što voda proključa ostavite krompir da kuha 10 minuta.

Kašikom izvadite jedan krompir, zadržite ga nekoliko minuta pod hladnom, tekućom vodom i nježno ga pritisnite.

Ako je blago mekan, krompir je gotov.

U suprotnom ga vratite u šerpu i nastavite kuhanje.

Procijedite krompir i ostavite da se potpuno ohladi.

U međuvremenu sitno isjeckajte manju glavicu crvenog luka.

Stavite u zdjelu 400 ml majoneze, pa dodajte luk.

Umiješajte ½ kašikice paprike, 1 kašikicu bibera i 1 kašikicu balzamičnog octa.

Drvenom kašikom pažljivo promiješajte smjesu.

Provjerite da li se krompir ohladio.

Ako postoji ijedan krompir veći od 2.5 cm, prepolovite ga nožem, a najbolje bi bilo da su svi manji, slične veličine.

Stavite krompir u smjesu od majoneze, pa pospite 1 kašikicu vlasca.

Pažljivo izmiješajte krompir i majonezu, kako bi svaki krompir bio prekriven tom smjesom.

Stavite salatu u posudu za posluživanje, pa ju pospite paprikom (1/2 kašikice) i vlascem.

Stavite posudu u frižider i zadržite oko 30 minuta, nakon čega ćete imati najbolju krompir-salatu.