Kada pripremate krompir-salatu veoma je važno koju vrstu krompira koristite, ali i druge sastojke koji su dobri u kombinaciji s tim povrćem.
Najbolje je da koristite mladi krompir, manje veličine.
Operite ga i neoguljen stavite u šerpu s hladnom vodom.
Dodajte kašikicu soli i poklopite šerpu.
Nakon što voda proključa ostavite krompir da kuha 10 minuta.
Kašikom izvadite jedan krompir, zadržite ga nekoliko minuta pod hladnom, tekućom vodom i nježno ga pritisnite.
Ako je blago mekan, krompir je gotov.
U suprotnom ga vratite u šerpu i nastavite kuhanje.
Procijedite krompir i ostavite da se potpuno ohladi.
U međuvremenu sitno isjeckajte manju glavicu crvenog luka.
Stavite u zdjelu 400 ml majoneze, pa dodajte luk.
Umiješajte ½ kašikice paprike, 1 kašikicu bibera i 1 kašikicu balzamičnog octa.
Drvenom kašikom pažljivo promiješajte smjesu.
Provjerite da li se krompir ohladio.
Ako postoji ijedan krompir veći od 2.5 cm, prepolovite ga nožem, a najbolje bi bilo da su svi manji, slične veličine.
Stavite krompir u smjesu od majoneze, pa pospite 1 kašikicu vlasca.
Pažljivo izmiješajte krompir i majonezu, kako bi svaki krompir bio prekriven tom smjesom.
Stavite salatu u posudu za posluživanje, pa ju pospite paprikom (1/2 kašikice) i vlascem.
Stavite posudu u frižider i zadržite oko 30 minuta, nakon čega ćete imati najbolju krompir-salatu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!