Supa u zdjeli od hljeba jedan je od kreativnijih načina da servirate ovo jelo, a vrlo jednostavno to možete napraviti i u vlastitoj kuhinji. Ovim neobičnim serviranjem supe doprinijet ćete i njenom boljem okusu, što će biti dvostruko zadovoljstvo vašim ukućanima.

Nazubljenim nožem pažljivo, kružno izrežite hljeb na površini, oko 1.20 cm.

Izrezani dio hljeba ostavite na stranu, a možete ga kasnije iskoristiti kao atraktivni „poklopac“.

Pažljivo izdubite unutrašnjost hljeba, kako biste napravili dovoljno prostora za supu, pazeći da rub bude dovoljno debeo, oko 3 cm.

Maslinovim uljem, koristeći četkicu za premazivanje tijesta, premažite cijelu unutrašnjost posude od hljeba.

Na ovaj način ćete spriječiti da supa cijedi kroz hljeb.

Stavite „zdjelu“ u pleh ili na žicu, pa pecite 15 minuta u rerni na 180 °C.

Kada se „zdjela“ ohladi, prelijte supu i poslužite jelo.