Čuvanje bilja u smrznutom ulju odličan je način da imate pripremljene biljne kocke sa masnoćom za zimska variva, pečenja, supe i jela od krompira.
Ove jela obično zahtijevaju ulje na samom početku pripreme, pa možete direktno iz zamrzivača uzeti ranije pripremljenu kocku i koristiti kao bazu za jelo, kojoj možete dodati isjeckani crveni ili bijeli luk.
Svježe bilje kao što su ruzmarin, sjemenke komorača, kadulja ili origano možete isjeckati i napuniti njima 2/3 svake prazne kocke u posudi za led.
Možete bilje i iskombinovati, pa napraviti mješavinu komorača, majčine dušice, kadulje i origana, odličnu za prženu piletinu i krompir.
Prelijte ekstra djevičansko maslinovo ulje ili istopljeni, neslani maslac preko bilja u kockicama i zaledite.
Kategorije: Metode kuhanja
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!