Napravite kremaste umake različitih aroma

Da biste napravili osnovu za kremasti umak, koji će, sigurni smo,upotpuniti okus mnogim vašim jelima, potreban vam je light, mekani sir i nemasni jogurt, a potom možete dodavati sastojke po želji, zavisno od toga koji okus i aromu preferirate.

Ako volite aromu bijelog luka, na 100 gr sira i 50 ml jogurta dodajte 1 smrvljeni češanj bijelog luka, malo vlasca, iscijeđenog limunovog soka i bibera.

Ukoliko preferirate okus ribe, na istu količinu jogurta i sira stavite 125 gr izdrobljenog lososa i malo komorača.

Za grčki stil u sir i jogurt umiješajte pola naribanog krastavca i malo mente.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*