Napravite kremasti sos od gljiva

Iako sam po sebi ima veoma dobar okus, mesni odrezak će biti posebno ukusan uz kremasti sos od gljiva koji možete brzo i jednostavno napraviti u vlastitoj kuhinji.

Istopite 2 kašike maslaca, a zatim propržite 2 češnja isjeckanog bijelog luka.

Dodajte 200 gr gljiva i kuhajte nekoliko minuta, a zatim umiješajte po 1 kašikicu bosiljka, senfa, te 235 gr vrhnja.

Ostavite da krčka dok se ne zgusne, a zatim poslužite odrezak preliven ovim sosom.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*