Napravite kukuruz na meksički način

Ukoliko ste ikada bili u Meksiku, vjerovatno ste imali priliku na ulicama vidjeti prodavače kukuruza, čiji je okus svojstven ovom području i njegovoj kuhinji. Ukoliko, ipak, niste, u nastavku vas upoznajemo sa meksičkim uličnim kukuruzom i načinom njegove pripreme.

Pripremite 5 kukuruza, 60 gr maslaca, 125 ml kiselog vrhnja, malo slanog i izmrvljenog bijelog sira, chilli, sol i ljuti sos kao što je Valentina meksički.

Podijelite svaki kukuruz na dva ili tri dijela, zavisno od njegove veličine.

Stavite ih na vreo roštilj i pecite 7-10 minuta, uz povremeno okretanje kukuruza.

Premažite kukuruze istopljenim maslacem, pa kiselim vrhnjem.

Pospite izmrvljenim sirom, pa dodajte sol, chilli i nekoliko kapi ljutog sosa.

Nakon toga možete uživati u ukusnom kukuruzu pripremljenom na meksički način.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*