Ukoliko ste ikada bili u Meksiku, vjerovatno ste imali priliku na ulicama vidjeti prodavače kukuruza, čiji je okus svojstven ovom području i njegovoj kuhinji. Ukoliko, ipak, niste, u nastavku vas upoznajemo sa meksičkim uličnim kukuruzom i načinom njegove pripreme.

Pripremite 5 kukuruza, 60 gr maslaca, 125 ml kiselog vrhnja, malo slanog i izmrvljenog bijelog sira, chilli, sol i ljuti sos kao što je Valentina meksički.

Podijelite svaki kukuruz na dva ili tri dijela, zavisno od njegove veličine.

Stavite ih na vreo roštilj i pecite 7-10 minuta, uz povremeno okretanje kukuruza.

Premažite kukuruze istopljenim maslacem, pa kiselim vrhnjem.

Pospite izmrvljenim sirom, pa dodajte sol, chilli i nekoliko kapi ljutog sosa.

Nakon toga možete uživati u ukusnom kukuruzu pripremljenom na meksički način.