Napravite manje kalorično varivo

Variva, odnosno jela od mesa i povrća uvijek su dobar i ukusan izbor, a ukoliko pri kuhanju uvažite savjet iz nastavka, doprinijet ćete i zdravim karakteristikama ove vrste jela.

Kada kuhate neko jelo od mesa i povrća, a želite da smanjite unos kalorija i masti u organizam, pripremljenu količinu mesa smanjite za 1/3 i zamijenite sa dodatnom količinom povrća.

Na ovaj način ćete sebi obezbijediti zdraviji obrok, sa manje kalorija.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*