Napravite supu sa okusom sira

Ako koristite u vašoj kuhinji parmezan ili pecorino sir i bacate njegovu koru, nemojte to više raditi, jer postoji način da ju iskoristite, obezbijedite aromu sira supi.

Kada supa ili sos treba da proključaju, dodajte korus sira.

Kora će omekšati i istopiti se, a okus i aroma sira će se zadržati u supi.

Ako se nije u potpunosti rastvorila, prije posluživanja ju izvadite ili razbijte u male komade.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*