Ražnjići od piletine i povrća idealni su za nedjeljni roštilj tokom toplih ljetnih dana. Pripremite 700 gr piletine bez kosti, izrezane na trake, 3 kašike ekstra-djevičanskog maslinovog ulja, 2 srednje tikvice, izrezane na kolutove, 16 manjih glavica luka, 16 manjih gljiva, 1 limun iscijeđen, 100 gr isjeckanih listova peršuna, sol i biber.

Potopite deset drvenih štapića u vodu 30 minuta.

U međuvremenu pospite piletinu jednom kašikom ulja, uz malo soli i bibera.

Povrće pospite preostalim uljem, solju i biberom.

Podijelite piletinu na 4 štapića, a povrće na ostatak štapića.

Stavite štapiće s lukom na roštilj i zadržite 5 minuta.

Dodajte štapiće sa piletinom i tikvicma, a zatim i s gljivama i pržite ih oko 10 minuta uz povremeno okretanje.

Pospite ih cijeđenim limunovim sokom, uljem i peršunom.