Ne bacajte koru jabuke

Napravili ste pitu ili kolač od jabuka i ostala vam je neiskorištena kora? Umjesto da je bacite, skuhajte je i iskoristite za čaj.

Zanemarite listove biljaka za čaj, potopite koru jabuke u vodu i kuhajte 5-10 minuta.

Vaša kuhinja će zamirisati, a vi ćete dobiti ukusni čaj kojem možete dodati cimet, kardamom ili klinčić.

Med i limun također su dobri dodaci.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*