Nekoliko načina da omekšate smeđi šećer

Stavite krišku svježe jabuke u vrećicu sa tvrdim šećerom, čvrsto je zatvorite i ostavite jedan ili dva dana da odstoji dok šećer ne omekša. Izvadite jabuku, promiješajte šećer i ostavite u čvrsto zatvorenu plastičnu vrećicu.

Šećer možete omekšati i tako što ćete ga staviti u posudu otpornu na toplotu, prekriti vlažnim papirom i poklopcem. Zadržite u mikrovalnoj uz miješanje svakih 30 sekundi. Kada omekša, ohladite ga i ostavite u plastičnu vrećicu. Nemojte previše zadržavati šećer u mikrovalnoj, jer bi se mogao istopiti.

Još jedan od načina je da šećer stavite u posudu, prekrijete vlažnom krpom, pa folijom ili plastičnom vrećicom, te ostavite da prenoći na sobnoj temperaturi. Kasnije ga ostavite u plastičnu vrećicu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*