Nekoliko savjeta za kuhanje jaja

Kuhana jaja odličan su dodatak proljetnim salatama, a da biste ih skuhali na najbolji način, slijedite savjete u nastavku.

Koristite jaja koja su bila na sobnoj temperaturi, ne previše hladna, jer bi za vrijeme kuhanja mogla puknuti.

Stavite ih u šerpu, pa dodajte hladnu vodu.

Kada se voda zagrije, drvenom kašikom jaja miješajte u jednom smjeru, kako bi se žumanjak u svakom jajetu bolje centrirao.

Za mehko skuhano jaje vrijeme potrebno za kuhanje je 4 minute, za polu-čvrsti žumanjak 5 minuta, a da bi se dobilo tvrdo skuhano jaje, odnosno žumanjak, potrebno ga je kuhati 8 minuta.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*