Pripremite 200 gr džema od borovnica, 1 kg sladoleda od vanilije, 1 kg sorbeta od kupipna, 450 gr sorbeta od breskve
i 2 pravougaone kore za tortu, pa napravite ukusni, osvježavajući i neobični desert za vaše goste, koji ih nikako neće ostaviti ravnodušnim.
Stavite jednu koru na dno posude obložene plastičnom folijom, dimenzija 22×23 cm.
Premažite džemom, pa sladoledom.
Stavite u zamrzivač i zadržite oko 1h, dok se ne stvrdne.
Nakon toga premažite sorbet od kupina i ostavite u frižider oko 2 h, nakon čega biste trebali premazati i sorbet od breskve.
Stavite drugu koru, umotajte u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač da prenoći.
Kada budete željeli poslužiti ovaj ukusni desert, skinite foliju, izrežite na kriške i obradujte vaše goste.
Kategorije: Metode kuhanja
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!