Odstranite masnoću iz supe

Supa od piletine ili neke druge vrste mesa zbog svog okusa nikada  ne može biti pogrešan izbor, ali ovakve supe su vrlo često  pune masnoće, što za određene osobe i nije pogodno, pogotovo za one koje pate od povišenog holesterola.

Da biste se riješili masnoće iz mesne supe, kada je skuhate, ostavite nekoliko minuta da se potpuno ohladi.

Kada se ohladi, na površini supe će se pojaviti masnoća, koju vrlo lahko možete odstraniti kašikom, prije nego servirate jelo.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*