Ogulite mladi krompir bez poteškoća

Tanka ljuska mladog krompira uvijek vam stvara problem? Nikako ne možete oguliti krompir, a da se pri tom dobro ne namučite, ili uz koru odstranite veći dio krompira koji se ne bi trebao odstraniti, ili ostavite tragove kore koja se ne bi trebala jesti!?

Da se ne biste više suočavali sa ovakvim poteškoćama, desetak minuta prije guljenja stavite krompir u slanu vodu, nakon čega će biti puno lakše oguliti ovu vrstu povrća koju vjerovatno vrlo često koristite u ishrani.

Skuhani mladi, neoguljeni krompir koji pripremate za salatu prelijte hladnom vodom dok je još topao i nećete imati nikakvih poteškoća pri guljenju.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*