Prije pečenja dobro posolite i isušite pile

Kada pečete cijelo pile, prije nego ga stavite u rernu dobro ga posolite.

Nakon što utrljate sol, stavite ga u frižider i nepoklopljeno zadržite čitav dan.

Na ovaj način ćete doprinijeti da pile bolje upije sol, a koža se isuši i bude savršeno hrskava kada se ispeče.

Izvadite pile iz frižidera 1 h prije nego ga planirate staviti u rernu, pa mu dodajte i druge začine kao što su luk, vlasac ili neko drugo začinsko bilje.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*