Savjet za odstranjivanje želatina iz kalupa

Kada pravite želatin i želite da zadrži svoju čvrstoću nakon što skinete kalup, u smjesu stavite 1 kašikicu bijelog octa.

Pripremljeni želatin ostavite nekoliko sati u kalupu.

Prije nego skinete kalup, potopite nož u toplu vodu i pređite oko ruba želatina kako bi ga bilo lakše odstraniti iz kalupa.

Kalup potopite u toplu vodu na 10 sekundi.

Izvadite iz vode i nježno, vlažnim prstima odvojite želatin od ruba kalupa.

Vlažan tanjir stavite na vrh kalupa i pažljivo skinite kalup.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*