Savjet za pripremu salate

Kada se priprema ručak za goste, većina domaćica se trudi da sve bude do zadnjeg detalja spremno prije dolaska njihovih zvanica. Kako i ne bi, kada je ovo jedini način da sebe poštede stresa i budu sigurne da njihovi gosti neće gladovati i nestrpljivo cupkati nogama, čekajući da napokon stigne prvo jelo na stol.

Ipak, neka jela, kao što su povrtne salate, ne bi trebala dugo stajati pripremljena. Povrće za salatu možete izrezati i izmiksati, ali ne biste trebali dodavati začine do momenta kada se servira salata.

Kada posoljeno povrće stoji duže, ispušta svoje sokove i na taj način gubi svoj pravi okus i kvalitet, pa ukoliko želite da vaši gosti osjete prave slasti vaše salate, začinite je neposredno pred stavljanje na stol.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*