Savjeti za prženje mesa na roštilju

Ako želite da na roštilju pržite goveđe odreske,kupite govedinu u jednom komadu, pa je oštrim nožem izrežite na više debljih dijelova.

Kako biste izbjegli gorenje i spriječili lijepljenje odrezaka za roštilj, četkicom premažite meso uljem od bijelog luka s obje strane. Osim što sprječava ljepljivost, ovo ulje daje i odličan okus mesu.

Pri prženju na roštilju, meso okrenite samo jednom. Ukoliko ga stalno prevrćete s jedne na drugu stranu, sokovi se gube i meso postaje tvrdo.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*