Savjet za prženje mesa u rerni

Kada želite peći mesne odreske u rerni, stavite ih u potpuno zagrijanu rernu.

Na ovaj način će se površinski dio mesa osušiti, dobiti finu, crvenkasto-smeđu boju, a sokovi zadržati u unutrašnjosti.

Pri prevrtanju mesa s jedne na drugu stranu, nemojte koristiti viljušku, već lopaticu ili neko drugo sredstvo koje neće utjecati na cijeđenje sokova iz mesa.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*