Savjet za prženje mesa

Kada vam u receptu stoji da pržite meso dok ne dobije smeđu boju, to zaista i učinite, jer to ne podrazumijeva samo promjenu i poboljšanje izgleda, već i okusa koji dolazi s tim.

Prženjem mesa na visokoj toploti, ono će se karamelizirati izvana, dodajući okus u unutrašnjosti.

Ako pretrpate šerpu mesom, ono će se početi kuhati u svom soku i nikada neće dobiti smeđu boju, a uz to ni bolji okus.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*