Savjet za rezanje kolača sa čokoladnom glazurom

Nakon što odstoje u frižideru, kolače prelivene čokoladnom glazurom često bude teško izrezati, pa servirani u tacni, izgledaju neuredno i manje privlačno.

Kada premažete kolač čokoladnom glazurom, nožem povucite crte po površinskom dijelu kolača, prije nego glazura potpuno očvrsne. Prateći već ucrtane linije, kasnije ćete lakše izrezati kolač i izbjeći pucanje čvrste čokoladne mase.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*