Savjeti za čuvanje bobičastog voća

Kada je u pitanju čuvanje jagoda, borovnica i drugog bobičastog voća, kontakt s vodom je štetan, jer skraćuje njihov rok trajanja. Nikada ne biste trebali bilo koju od ovih vrsta potopiti u vaš sudoper.

Prije nego ih pohranite, morate biti sigurni da su čiste, ali ih ne perite dok ne budete spremni da ih koristite.

Jagode, kupine, borovnice i maline su navikle na umjerene klime i mogu se čuvati u frižideru.

Kada se propisno čuvaju, jagode mogu trajati do sedam dana, borovnice dvije sedmice, a maline i kupine 2-4 dana.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*