Savjeti za kuhanje gljiva

Brzo prženje je jednostavan način da se gljive skuhaju cijele, narezane, sjeckane ili prepolovljene.

Premažite uljem ili maslacem tavu i stavite na visoku temperaturu.

Dodajte jedan sloj gljiva i nemojte ih miješati dok na jednoj strani ne postanu crvenkasto-smeđe.

Protresite ih i pržite dok i druga strana ne dobije istu boju.

Skinite ih s vatre i začinite.

Grilovanje ili pečenje je bolje za veće vrste gljiva, kao što su portabele i shiitaki.

Lagano premažite kapice i stabljike uljem da ih održite vlažnim i začinite solju i biberom.

Na roštilju ili rerni ih pecite 4 do 6 centimetara od izvora topline po 4 do 6 minuta sa svake strane, premazivajući ih uljem jednom ili dva puta.

Umjesto uljem, gljive možete premazati i nekim sosom, zavisno od toga koji okus preferirate.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*