Brzo prženje je jednostavan način da se gljive skuhaju cijele, narezane, sjeckane ili prepolovljene.
Premažite uljem ili maslacem tavu i stavite na visoku temperaturu.
Dodajte jedan sloj gljiva i nemojte ih miješati dok na jednoj strani ne postanu crvenkasto-smeđe.
Protresite ih i pržite dok i druga strana ne dobije istu boju.
Skinite ih s vatre i začinite.
Grilovanje ili pečenje je bolje za veće vrste gljiva, kao što su portabele i shiitaki.
Lagano premažite kapice i stabljike uljem da ih održite vlažnim i začinite solju i biberom.
Na roštilju ili rerni ih pecite 4 do 6 centimetara od izvora topline po 4 do 6 minuta sa svake strane, premazivajući ih uljem jednom ili dva puta.
Umjesto uljem, gljive možete premazati i nekim sosom, zavisno od toga koji okus preferirate.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!