Savjeti za kupovinu mesnog odreska

Kada god ste u mogućnosti kupujte nezapakovano meso, u mesnicama.

Potražite odreske sa finom teksturom, čvrstim na dodir.

Boja bi trebala biti svjetle, a ne tamno crvene boje.

Potražite odrezak sa bijelim šarama, odnosno masnim žilama koje prolaze kroz meso, što ga čini ukusnijim.

Izbjegavajte meso koje je previše svježe, preporučuje se odrezak koji je malo stajao u zamrzivaču.

Ako ipak kupujete u trgovinama, zapakovano meso, izbjegavajte previše vlažno i obratite pažnju na rok trajanja.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*