Savjeti za odmrzavanje ribe

Nikada nemojte odmrzavati ribu na sobnoj temperaturi, već u frižideru ili pod hladnom, tekućom vodom.

Stavite ribu u jednu od plastičnih posuda iz vaše kuhinje, prekrijte plastičnom vrećicom i ostavite da prenoći u frižideru.

Za odmrzavanje ribe pod hladnom, tekućom vodom potrebno je oko 1 h, zavisno od veličine ribe.

Nemojte koristiti toplu vodu, jer dolazi do stvaranja bakterija.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*