Savjeti za prženje povrća na roštilju

Prženje povrća na roštilju je vrlo jednostavno.

Opće je pravilo da se povrće reže na što manje komade koji će se brzo i ravnomjerno pržiti.

Svi komadi, dakle, trebaju biti konzistentne debljine 2-2.5 cm.

Potopite povrće u hladnoj vodi oko 30 minuta prije nego što ga stavite na roštilj, kako biste ga sačuvali od isušivanja.

Posušite ga papirnim ubrusima, pa premažite uljem kako ne bi bilo ljepljivo.

Veoma je važno da se povrće ne preprži i dobit ćete pravu deliciju.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*