Spriječite ljepljivost riže

Mnogi, manje iskusni kuhari i kuharice, imaju problema pri pripremi riže, pa se često desi da se za vrijeme kuhanja zrna slijepe, što na kraju najviše podsjeća na kašu.

Da biste izbjegli stvaranje ljepljive riže, prije kuhanja je potopite u vodu i čuvajte 10 minuta. Na ovaj način će se djelimično isprati škrob i spriječiti ljepljivost rižinih zrna.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*