Šta iskoristiti kao zamjenu za čokoladu

Čokolada je za mnoge osobe namirnica od koje se najteže udaljiti ili je zamijeniti nekom drugom. Ipak, osobe kod kojih ova poslastica izaziva alergijske reakcije ili neke druge negativne posljedice na tijelo, bez obzira koliko to bilo teško, moraju se odreći ovog slatkog užitka i pronaći neko drugo rješenje.

Kao zamjenu za čokoladu u receptima možete iskoristiti rogač u prahu, pa umjesto ¼ čokolade za kuhanje iskoristite 3 kašike rogača u prahu pomiješanog sa 3 kašike vode.

Iako tamna čokolada ima zaista mnogo zdravstvenih karakteristika, na pojedine osobe djeluje negativno, pa je rogač odlična alternativa.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*