Pileća krilca nisu veliki izazov kada je u pitanju njihova priprema, što znači da vam neće biti problem napraviti ovo jelo čak i ako ste početnik u kuhanju. Bez obzira da li ih pečete, kuhate ili pržite, pileća krilca će zadovoljiti vaše nepce njihovim dobrim okusom, ali da biste se zaista najeli i više obogatili njihov okus, dobro bi bilo priložiti i neke druge dodatke, a u nastavku saznajte i koje.

Svježe povrće

Tradicionalni prilog za začinjena pileća krilca su svježi štapići celera i mrkve kojima možete dodati i neki umak. Osim toga, dobar dodatak su im grašak i rotkvica, uz krilca s roštilja kuhani kukuruz, a cherry paradajz i kriške krastavca uz krilca pripremljena sa medom i senfom.

Umak s medom

Sačuvajte malo marinade u kojoj ste pripremali pileća krilca, kako biste ju iskoristili kao bazu za sos. Možete pokušati napraviti meksičku marinadu sa sokom od limete, kuminom, češnjakom i crvenom paprikom.

Marinadi koju ste ostavili dodajte malo meda kako biste dobili umak.

Umak od kečapa

Kečap je prilično jednostavan i običan, a možete ga učiniti privlačnijim ako mu dodate malo smeđeg šećera, karamelizovanog luka i piva. Izblendirajte ga i također iskoristite kao umak.

Krompir

Pileća krilca su odlična i u kombinaciji sa pomfritom ili pečenim krompirom sa umakom po vašoj želji.

Salata

Pripremljena sa senfom i medom ići će dobro uz salatu, također pomiješanu sa medom i senfom, ali i limunom. Ako ne poslužujete krompir ili hljeb uz krilca, salati dodajte tjesteninu.