Šta koristiti umjesto vrhnja za kuhanje

Vrhnje za kuhanje nerijetko se koristi za pripremu umaka koji obogaćuju okus različitim vrstama jela.

Iako jelima pruža zaista neodoljiv okus, vrhnje za kuhanje sadrži mnogo masti i kalorija, zbog čega ga pojedine osobe i izbjegavaju u kuhinji.

Ukoliko se i vi ubrajate u skupinu koja ovo vrhnje ne koristi zbog njegove visoke kalorijske vrijednosti, nudimo vam alternativu, pa umjesto masnog vrhnja za kuhanje pri pripremi umaka možete koristiti jogurt sa manje mliječne masti ili svježi posni sir.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*