Šta kuhati od mljevene puretine

Od mljevene puretine možete napraviti hamburgere, ćufte, sarmu, te sva druga jela koja pravite od goveđeg mljevenog mesa.

Da biste napravili pravu smjesu koju kasnije možete oblikovati i iskoristiti po želji, u meso dodajte kašikicu soli, bibera, oko 50 ml mlijeka, 100 gr prezle i jedno jaje.

Nakon toga drvenom ili plastičnom kašikom izmiješajte sastojke dok se smjesa ne izjednači.

Stavite sve u plastičnu posudu ili vrećicu, čvrsto zatvorite i ostavite da odstoji oko 1h u frižideru.

Pripremljenu smjesu možete upotrijebiti za pripremu različitih jela i uvije imajte na umu da je pureće meso veoma zdravo.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*