Šta učiniti da se čokoladna glazura ne stvrdne

Oni koji vole da kuhaju kolače, nezaobilazna je priprema glazura i dekoracija, za što je vrlo važno da, ukoliko kolač dekorišu čokoladom, ona ostane mekana i savitljiva. Čokoladna glazura pomiješana sa kakaom za postizanje boje i okusa možda je najrizičnija, jer kakao u prahu ima efekat isušivanja i daje tvrđu teksturu.

Kada napravite glazuru i čuvate do dekorisanja najbolje je da je što manje izložena zraku.

Natopite čistu krpu hladnom vodom ili pažljivo navlažite papirne ubruse.

Stavite krpu na posudu u kojoj se nalazi čokoladna glazura, pazeći da krpa potpuno prekrije posudu.

Ako ćete ju kasnije koristiti, prebacite glazuru u plastičnu posudu, čvrsto ju zatvorite i čuvajte u frižideru do upotrebe, nakon čega će zadržati svoju mekoću.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*