Šta učiniti kada presolite jelo

Koliko puta se desilo da pri kuhanju presolite vaše jelo? Sigurni smo da ovakve situacije nisu nimalo rijetka pojava. Posolite jednom, pa zaboravivši da ste to već uradili, posolite vašu supu ili varivo i drugi put. Kada sjednete za stol i probate jelo, vama i vašim ukućanima odjednom postane najdraža voda ili neko drugo piće koje ublažava žeđ.

Pa, da ne biste donosili litre vode na vaš stol, ali i narušili vaše zdravlje zbog prevelike količine soli, u jelo koje kuhate ubacite nekoliko kriški krompira. Krompir će apsorbirati jedan dio soli i na taj način neutralizirati ovaj začin u jelu. Neposredno prije posluživanja, izvadite krompir i servirajte vaše umjereno slano jelo.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*