Šta uraditi sa neiskorištenim bjelancima

Vjerovatno se nerijetko dešava da pri pripremi nekog jela od jaja iskoristite žumanjke, dok bjelanci ostaju neupotrijebljeni.

Kako biste u potpunosti iskoristili jaja, od preostalih bjelanjaka možete napraviti veoma ukusnu poslasticu.

Sve što trebate uraditi je da bjelanjke umutite u čvrsti snijeg i pomiješate sa istopljenom čokoladom.

Ukoliko ovu smjesu ostavite u frižider i ohladite, možete je iskoristiti kao pravo osvježenje za vrele ljetne dane.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*