Tri kratka savjeta za kuhare

Uvijek razbijajte jaje na ravnoj površini, a nikad na rubu neke posude, jer u tom slučaju rizikujete rasipanje komadića ljuske i moguću kontaminaciju hrane.

Nemojte bacati posljednje ostatke džema iz tegle. Dodajte jednaku količinu ulja i octa u posudu, protresite i sa začinima iskoristite kao dresing za salatu.

Ako želite odstraniti gorčinu iz zelenog povrća kao što su rukola ili kelj, potopite ih u ledenu vodu najmanje jedan sat prije kuhanja. Prije nego ih počnete kuhati posušite ih kuhinjskim ubrusom.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*