Tri savjeta za pravljenje marshmallow bombona

Marshmallow bombone su ukusna, pjenasta poslastica omiljena najmlađoj populaciji, a ako ih budete pravili u vašoj kuhinji trebali biste znati i sljedeće:

– da biste napravili sirup, potpuno istopite šećer, uz povremeno pomijeranje, kovitlanje šerpe.

– za pjenastu konzistenciju mutite smjesu 10-ak minuta dok ne postane potpuno gusta i bijela.

– ako želite da imaju ukus badema, kombinujte šećer i usitnjene bademe, uvaljajte marshmallow kocke u ovu mješavinu i poslužite.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*