Zaledite orašaste plodove i produžite im rok trajanja

Orašasti plodovi sadrže mnogo ulja i ako se čuvaju u ostavi, gdje temperatura nije dovoljno niska, mogu vrlo lahko da užegnu.

Da biste spriječili njihovu kvarljivost, ostavite bademe, orahe ili neke druge plodove ove vrste u zamrzivač, ali prije nego to uradite stavite ih u plastičnu posudu i čvrsto je zatvorite.

Ovako pripremljeni plodovi duže će trajati i biti pogodniji za kulinarske svrhe.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*