Dobra je praksa napraviti koru za tortu dan prije dekorisanja ili je čuvati kao rezervu u zamrzivaču kako biste samo dodavanjem krema ili nekih drugih dekorativnih sredstava vrlo brzo napravili ukusnu tortu za goste koji su se najavili 2 sata prije njihovog dolaska ili “upali” iznenada.

Zamrzavanjem kore učvršćuju se mrvice, održava njena vlažnost i svježina nakon dekorisanja, a prethodno zamrznutu koru lakše je i rezati kasnije.

Prije nego počnete sa procesom zamrzavanja kore potrebno ju je dobro ohladiti.

Umotajte je u plastičnu vrećicu, pa u foliju.

Ovako zamrznuta kora u zamrzivaču može stajati 2-3 mjeseca.

Izvadite koru iz zamrzivača, skinite foliju, zadržavajući plastičnu vrećicu i ostavite koru da se otkravi na sobnoj temperaturi.

Pola sata prije dalje pripreme kore skinite i plastičnu vrećicu, pa dekorišite tortu po želji.