Ako je vaša šerpa oštećena zbog izloženosti prevelikoj toploti, pa su ostali crni ili smeđi tragovi, pokušajte ju očistiti sodom bikarbonom.

Prije čišćenja šerpu morate potpuno osušiti, a zatim ju posuti većom količinom sode bikarbone.

Nakon toga dobro istrljajte šerpu suhom krpom ili spužvom.

Možete dodati i malo vode da napravite pastu od soda bikarbone za čišćenje, što je također djelotvorno.

Šepu sa zagorjelom hranom možete potopiti u toplu sapunicu, ostaviti nekoliko sati da odstoji, a zatim ju istrljati grubom krpom.

Ako pravilno ne posušite šerpu, na njoj mogu ostati osušeni mjehurići vode koji su uzrokovani mineralima u ovoj tekućini .

Te tragove možete očistiti dodavanjem malo sode, ispiranjem i čišćenjem suhom krpom.

Ove mrlje možete odstraniti i nanošenjem vinskog octa, a zatim čišćenjem deterdžentom za suđe i krpom.